Dominacija AK Svetice na državnom prvenstvu u Novigradu!

Ove subote, 6. listopada, u istarskom Novigradu održano je Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju. PH je održano u sklopu utrke Novigrad Cittanova Run 2018, a trkači su, ovisno o uzrastu, nastupali na 3, 5 i 10 kilometara. Naši atletičari i atletičarke stigli su u Novigrad spremni i motivirani za što bolji nastup. Vrijeme je bilo ugodno, s povremenom kišicom koja nije previše smetala trkače, no velik broj zavoja i klizavi asfalt ipak su otežavali utrku.

Prva je startala utrka na 3 kilometra u kojoj su snage odmjerili kadeti i kadetkinje. U utrci kadeta odlično treće mjesto zauzeo je naš Tihon Salopek, s rezultatom 10:20, tj. samo 11 sekundi sporije od pobjednika Borne Čerana i 6 sekundi sporije od drugoplasiranog Antonia Bana. Peto mjesto pripalo je našem Dorijanu Kramariću (10:58), dok je sedmi bio Sven Franjković (11:14). Naša predstavnica Dorja Salopek slavila je u samoj završnici u utrci kadetkinja u vremenu 11:23! Bravo Dorja! U istoj utrci Bruna Franjković ušla je u cilj kao četvrta (12:26), Ivana Kljajić zauzela je peto (12:35), a Katarina Kljajić sedmo mjesto (12:54).

U 11:10 startale su utrke na 5 i 10 kilometara, zajedno s utrkom polumaratona koja je bila izvan Prvenstva. Mlađi juniori trčali su onu na 5 kilometara, dok su juniori/ke i seniori/ke trčali 10 kilometara. Kod mlađih juniora smo imali jedno predstavnika – Vilim Skorić osvojio je srebrnu medalju s rezultatom 17:47! U utrci na 10 km kod juniorki smo imali dvije predstavnice – Marija Primorac stigla je u cilj kao trećeplasirana u vremenu 42:04, a Katarina Čičić kao peta juniorka s rezultatom 46:28. Naša Matea Parlov uvjerljivo je slavila u konkurenciji seniorki s rezultatom 35:35! Nikolina Stepan je osvojila treće mjesto u vremenu 37:34, dok je Anda Tomaš stigla u cilj kao peta seniorka (40:02). Seniorke AK Svetice su ekipno uvjerljivo osvojile prvo mjesto! Slavile su s nešto više od pola sata prednosti ispred drugoplasirane ekipe SRU Olipmik te trećeplasiranih iz AK Zaprešić. U utrci seniora slavio je Dino Bošnjak s izvrsnih 30:51, dok je naš najbolji predstavnik Nikola Mikulić zauzeo peto mjesto s rezultatom 34:19. Dorian Miškulin trčao je 34:39 za sedmo mjesto, Krešimir Balaško 36:41 za deseto i Lovre Kalac 36:45 za jedanaesto mjesto. Ekipno su i seniori stali na najviše postolje, s ukupnim rezultatom 1:45:39, ispred drugoplasiranih iz MK Hrvatski Sokol te trećih iz SRU Olimpik.

Čestitke svima koji su nastupali i pokazali da je Atletski klub Svetice u samom vrhu hrvatskog dugoprugaškog trčanja!

Rezultate možete pogledati ovdje, a donosimo vam i malu galeriju fotografija s jučerašnjeg Prvenstva.