Odlični nastupi naših atletičara unutar i izvan granica Lijepe naše

Protekli vikend smo pratili nastupe naših atletičara na nekoliko različitih utrka. Svaka od njih bila je zahtjevna, na posebno treba izdvojiti nastup našeg Darka Rogine na Svjetskom prvenstvu u trailu koje se održalo u subotu 12.05. u španjolskoj Penyagolosi. Trčalo se preko 85 kilometara po tehnički zahtjevnom terenu, s puno uspona i visinske razlike, a podatak o broju odustalih natjecatelja (64 od 331) govori dovoljno o težini utrke. Rogina je uspješno završio utrku u vremenu od 12 sati, 32 minute i 43 sekunde. Došao je u cilj kao182 natjecatelj u ukupnoj konkurenciji te kao drugi hrvatski trkač. Pobjeda je otišla u ruke branitelja naslova, Španjolca Hernanda, koji je stazu preletio za nešto više od 8 i pol sati. Čestitamo našem Darku i želimo mu dobar i zaslužen odmor nakon ovako duge utrke!

Isti dan trčalo se i u Banja Luci u susjednoj Bosni i Hercegovini. Na polumaratonskoj utrci nastupila je naša Matea Parlov i postigla odličan rezultat, 1:15:56! Matea je utrku završila na četvrtom mjestu, a malo je nedostajalo da se popne i na postolje. Pobjeda je pripala trkačici Christine Morra Oigo, a njeno vrijeme u cilju bilo je 1:12:55. Čestitke Matei! Rezultate utrke možete pogledati ovdje.

Konačno, u nedjelju je odražana tradicionalna Boroša – utrka od Trga bana Josipa Jelačića do vrha Sljemena. Ove godine utrka je ujedno poslužila i kao izborna utrka za nadolazeće Europsko prvenstvo u planinskom trčanju koje će se održati u srpnju u Makedoniji. Oboje naših predstavnika, Krešimir Balaško i Anda Tomaš, upali su u reprezentaciju. Balaško je u utrci bio ukupno četvrti trkač te treći hrvatski trkač, a njegovo vrijeme u cilju bilo je 1:05:44. Anda Tomaš je zauzela treću poziciju u ženskoj konkurenciji s rezultatom 1:16:22. Uvjet za ulazak u reprezentaciju bio je doći u cilj među najbržih troje Hrvata/ica, s time da se gledao i zaostatak za pobjednikom/icom koji je trebao biti manji od 10 %. Čestitamo Krešimiru i Andi na postignutim rezultatima i upadu u repku!
Rezultati Boroša…