Vikend ispunjen utrkama i uspješnim nastupima

Protekli vikend, 21.-22. travnja, gotovo svi članovi našeg kluba proveli su nastupajući na utrkama i natjecanjima duž Lijepe naše. Kraj travnja rezerviran je tradicionalno za održavanje najveće atletske manifestacije, Kros Sportskih novosti, pa ćemo i ovaj osvrt započeti baš od tog događaja.

Kros Sportskih novosti održao se 35. put po redu (17. put otkako je Kros obnovljen), a natjecalo se više od 3500 učenika/ica i studenata/ica. Po prvi put održala se i utrka za građane. Zbog masovnosti i činjenice da na kros dolaze ponajbolji atletičari iz cijele države, Kros SN jedno je od najvažnijih natjecanja u sezoni i služi kao odličan pokazatelj trkačke forme. Pa krenimo redom… U konkurenciji učenica 4. razreda osnovne škole nastupile su Lara Franjković (4. mjesto) i Lara Čorluka (14. mjesto). Za 5. razrede odlične nastupe zabilježile su Bruna Franjković, koja je zauzela 6. mjesto, Katarina Kljajić, 7. mjesto, Dorja Salopek završila je osma, Marta Skorić 16. te Mila Trkulja 17. Fantastičan je bio Sven Franjković koji je trijumfirao u utrci učenika petih razreda osnovne škole! Bravo Sven! U konkurenciji učenica šestih razreda dobar nastup imala je Katarina Grabić, izborivši 7. mjesto, dok je godinu starija Ivana Kljajić osvojila odlično treće mjesto među učenicama sedmih razreda. Za sedme razrede nastupio je i Tihon Salopek, osvojivši drugo mjesto! Drugo mjesto pripalo je i godinu starijem Dorijanu Kramariću koji je trčao za osme razrede, dok je u istoj utrci Tin Marasović stigao u cilj na 11. mjestu. Kod srednjoškolaca smo imali jednog predstavnika, i to u konkurenciji učenika prvih i drugih razreda – Vilim Skorić bio je odličan drugi! Leona Biki i Katarina Čičić, učenice 3. i 4. razreda SŠ, osvojile su 6. i 9. mjesto. U konkurenciji studenata odličan treći bio je naš Domagoj Vlahović! Čestitamo svima na odličnim nastupima!

Rezultate Krosa SN možete pogledati ovdje.

Istog dana, 21.04., održala se u Zadru utrka na 10 kilometara, pod nazivom Sport&Moda Zadar Night Run. Nastupila je naša Nikolina Stepan, pobijedivši s lakoćom s rezultatom 37:01. Spomenimo i da je Nikolina na utrci bila ukupno druga, tj da je samo jedan muški natjecatelj bio brži!

Rezultati su dostupni ovdje.

U nedjelju smo imali predstavnike na Riječkom ‘Homo si teć’ maratonu. Naš maratonac Krešimir Balaško pokazao je još jednom da se snalazi u svim uvjetima kada je u pitanju maraton – u Rijeci je bilo preko 25 stupnjeva, što na tako dugoj utrci može stvarati velike probleme. No, Krešo je otrčao pametnu utrku, držao se svog ritma i u konačnici izborio drugo mjesto! Ispred njega je bio Mađar Tamas Nagy, tako da je Krešo ujedno bio i prvi Hrvat na utrci. Njegovo vrijeme iznosi 2:53:51. U Rijeci je nastupila i Anda Tomaš, ali u utrci na 10 kilometara. Osvojila je prvo mjesto s rezultatom 40:47, točno 4 minute ispred drugoplasirane. Čestitke za oboje!

Rezultate iz Rijeke možete pogledati ovdje.

Kraj vikenda bio je rezerviran za Pojedinačno prvenstvo Hrvatske na 10000 metara i hodanju na stazi, a PH se održalo u Zadru na novoj atletskoj stazi. U hodanju smo imali dvojicu predstavnika, oboje iz obitelji Graberec. Otac Ivan zauzeo je 4. mjesto u utrci na 10000 metara (1:05:54), dok je sin Mario završio utrku na petom mjestu s rezultatom 1:07:18. U trkačkoj utrci na 10000 metara kod juniorki smo imali jednu predstavnicu. Marija Primorac osvojila je brončanu medalju, a njeno vrijeme u cilju bilo je 42:36;56. Kod seniorski je utrka bila neizvjesna do samog finiša, a pobjeda je pripala našoj Matei Parlov koja je istrčala odličnih 34:49;59. Ovaj rezultat je za Mateu novi osobni rekord, ali i četvrti rezultat svih vremena u Hrvatskoj. Bravo Matea! Druga je bila Bojana Bjeljac (AK Dinamo), dok je bronca ponovno otišla u naš klub, oko vrata Nikoline Stepan, kojoj je za 25 krugova na stazi trebalo 37 minuta i 21 sekundi. Fantastičnu utrku u konkurenciji seniora imao je naš Dorian Miškulin koju je istrčao osobni rekord 32:15;00. Dorian je odlično rasporedio snagu i drugu polovicu utrke istrčao za manje od 16 minuta. Čestitamo!

Rezultati su dostupni na stranicama HAS-a.

Još jednom, čestitamo svima, vikend iza nas bio je zaista uspješan!