Seniorsko prvenstvo Hrvatske u dvorani

Subota, 24.02., bila je od velike važnosti za razvoj Hrvatske atletike! Održano je prvo natjecanje u novootvorenoj atletskoj dvorani na Zagrebačkom velesajmu i prvo Prvenstvo Hrvatske u dvorani za seniore i seniorke u kružnoj dvorani u Hrvatskoj. Do sada su naši atletičari morali odlaziti preko granica naše države kako bi nastupili na dvoranskim natjecanjima, a državna prvenstva koja su zahtijevala kružnu stazu u dvorani organizirala su se većinom u Beču. No, sada će se ona moći održavati u Zagrebu, a atletičari će moći trenirati u dobrim uvjetima cijelu zimu.

Prvenstvo Hrvatske je proteklo u odličnoj atmosferi, uz nekoliko odličnih nastupa i novih hrvatskih rekorda. Nastupilo je i nekoliko predstavnika Atletskog kluba Svetice, pa krenimo redom.

U utrci na 1500 metara nastupio je Domagoj Vlahović. Vrijeme u cilju od 4 minute 8 sekundi i 16 stotinki bilo je dovoljno za četvrto mjesto. Pobjeda je otišla u ruke Daniela Ivaničića koji je postigao rezultat 3:57;04.

Na 3000 metara Danijel Fak je postigao još jedan vrlo dobar rezultat! Nakon odličnih utrka u Beogradu i Istanbulu, ovog puta istrčao je ovu dionicu za 8 minuta 35 sekundi i 65 stotinki te osvojio srebrnu medalju! U istoj utrci nastupili su i naši Dorian Miškulin i Vilim Skorić. Miškulin je s rezultatom 9:04;57 došao do 5. mjesta, dok je Skorić stigao u cilj 11. sa solidnih 9:36;09.

U skoku  s motkom nastupila je naša Martina Fileš. Preskočivši 370 centimetara iz drugog pokušaja osvojila je brončano odličje. Pobjednica Elija Valentić uspjela je preskočiti jednu visinu više, 380 cm.

Marija Primorac nažalost nije završila utrku na 1500 metara, u kojoj je pobjedu odnijela Paula Rakijašić s odličnih 4:40;69.

Rezultate možete pogledati ovdje.

Čestitamo svima koji su nastupili!