Pojedinačno prvenstvo u krosu, Kutina

Atletska sezona polako se bliži kraju. Tradicionalno, jedno od posljednjih državnih prvenstava je ono pojedinačno u krosu, a ove godine nakon njega slijedi još samo PH u polumaratonu. Atletski klub Moslavina organizirao je prvenstvo u krosu u Kutini, 4.11., a natjecalo se u kategorijama od limača do seniora.

U seniorskim utrkama imali smo samo jednog predstavnika, i to u muškoj konkurenciji. Dorian Miškulin zauzeo je peto mjesto na utrci dugoj 10 kilometara s rezultatom 36:29. Pobjednik Dino Bošnjak istrčao je stazu za 34 minute i 43 sekunde.

U konkurenciji juniora bili smo nešto brojniji. Naša dva predstavnika, Domagoj Vlahović i Dominik Kolić, zauzeli su 4. i 5. mjesto na utrci dugoj 6 kilometara (Vlahović 21:18, Kolić 22:36).

Kod mlađih juniora na 4 km nastupila su također dva naša atletičara, a Frano Hadaš je u tijesnoj završnici osvojio srebro, samo jednu sekundu iza pobjednika i predstavnika domaćina Karla Cibana. Hadaš je stazu istrčao u vremenu 13:36, a naš drugi atletičar, Vilim Skorić za 14:26, što je bilo dovoljno za ulazak u top 10 trkača (9. mjesto).

Kod kadeta, na stazi duljine 2 kilometra, naš jedini predstavnik Matko Žuljević osvojio je 23. mjesto u vremenu 8 minuta i 39 sekunda.

Mlađi kadeti trčali su 1 kilometar. Domaći pobjednik Matko Majer savladao je stazu za 3 minute i 12 sekundi, a naš Tin Marasović za 3 minute i 42 sekunde. Taj rezultat donio mu je 13. poziciju u konkurenciji 26 mlađih kadeta.

Na utrci iste dužine, u konkurenciji 34 mlađe kadetkinje, naša Ivana Kljajić osvojila je 15. mjesto, s rezultatom 4:02.

Zlatnu medalju za naš klub osvojio je naš najmlađi predstavnik, Sven Franjković! Sven je trčao utrku na 800 metara za limače te s rezultatom 2:38 prvi došao do cilja! Bravo Sven!

Kod limačica smo imali čak četiri predstavnice. Bruna Franjković (6. mjesto) istrčala je stazu dugu 800 metara za 2 minute i 51 sekundu, a odmah iza nje u cilj je ušla i naša Katarina Kljajić (7.), u vremenu 2:52. Lara Franjković je ušla u cilj 22. po redu (3:07), a Marta Skorić 27. (3:11).

Čestitamo svima na uspješno odrađenom krosu!

Idući vikend čeka nas zadnje veće natjecanje ove godine, PH u polmaratonu na Jarunu (Starek), a nakon toga zasluženi odmor i pripreme za iduću sezonu.

 

Rezultati kros