Prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju (3, 5 i 10 km)

Vikend iza nas ekipa Atletskog kluba Svetice provela je na jugu Hrvatske, a povod tomu bilo je Prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju, održano 22.10. u Makarskoj, u organizaciji Atletskog kluba Sveti Marko Makarska.

Dan ranije neki su nastupali i na cestovnoj utrci 2. Šibenskih deset, koja je poslužila kao dobar uvod u trkački vikend. Trebalo je sačuvati nešto snage za nadolazeće PH, što na valovitoj stazi u Šibeniku i nije bilo tako lako. Pobjedu je s lakoćom odnijela Matea Parlov, u vremenu 39:15, a Anda Tomaš je zauzela treće mjesto s rezultatom 40:14. U muškoj konkurenciji naš Krešimir Balaško ušao je u cilj u vremenu 35:26, što je bilo dovoljno za četvrto mjesto. Pobjednik Dino Bošnjak istrčao je stazu za 33 minute i 45 sekundi.

Glavna utrka za koju su se naši atletičari pripremali kroz jesen održala se, već drugu godinu za redom, u Makarskoj. Start i cilj na makarskoj rivi i ugodno poluoblačno vrijeme bili su dobar recept za odlične utrke. Staza je bila valovita, no unatoč tomu dobri rezultati nisu izostali.

Prva je startala utrka za kadete/kinje na 3 km, na kojoj nismo imali predstavnike, a odmah nakon toga uslijedila je utrka na 5 km za juniore. Naš Frano Hadaš odlično se snašao i uvjerljivo pobijedio, a u cilj je ušao u vremenu 16:17. Bronca je također otišla u naš klub, Vilimu Skoriću, koji je stazu savladao za 16 minuta i 40 sekundi. Čestitke juniorima!

U 10:15 startala je utrka na 10 kilometara, a zajedno su trčali seniori/ke te juniori/ke. Kod seniora je pobijedio Dino Bošnjak, u vremenu 32:10, a naši seniori ušli su u cilj kao 11. Miškulin (34:08), 17. Balaško (35:34) i 19. Kalac (36:14). Ekipa je ukupno osvojila drugo mjesto, iza ekipe AK Agram!

Danijel Fak nije mogao nastupiti zbog zdravstvenh tegoba te mu želimo brz oporavak i povratak u trkačke vode. 🙂

Naš junior Domagoj Vlahović otrčao je odličnu utrku te u samom finišu došao do trećeg mjesta u juniorskoj konkurenciji, s odličnim rezultatom 33:51! Za juniore je nastupao i Dominik Kolić, a stazu je savladao za 37 minuta i 46 sekundi.

Kod seniorki je pobijedila Matea Parlov, s odličnih 34:50, a trčala je za ekipu AK Dinamo Zrinjevac koja je osvojila prvo mjesto ekipno. Naša Nikolina Stepan ušla je u cilj kao treća seniorka, u vremenu 37:50, Anda Tomaš kao šesta, 39:24, a Valentina Valjak kao 10. seniorka, 43:58. Ekipa seniorki osvojila je, baš kao i naši seniori, drugo mjesto!

Naša juniorka, Marija Primorac, okitila se zlatnom medaljom u konkurenciji juniorki na 10 km, s rezultatom 41:48. Bravo Marija!

Sve u svemu, bio je to jedan vrlo uspješan i borben vikend. Čestitamo našim atletičarima na ostvarenim uspjesima, a ne smijemo zaboraviti niti trenere koji su bili potpora prije, tijekom i nakon utrke!

 

Rezultati PH 10 km