PH u planinskom trčanju na Ivančici

Nakon uspješne organizacije prošlogodišnjeg Ekipnog prvenstva Hrvatske u planinskom trčanju, Trkački klub Ivančica Ivanec ove godine organizirao je i Pojedinačno prvenstvo u ovoj disciplini. Utrka se održala ove subote, 24.6., a iz našeg kluba put Ivanca krenulo je pet predstavnika/ica. U najdužoj utrci, onoj seniorskoj, dužine 13 kilometara, nastupio je Nikola Mikulić. Nikola je obranio naslov prvaka Hrvatske u planinskom trčanju, došavši do cilja u vremenu 57:59, ispred Nikole Špoljara (AK Sljeme) i Matije Lukine (AK Rudolf Perešin Gornja Stubica). Čestitamo Nikoli na osvojenom zlatu, još je jednom pokazao da je u brdima na svom terenu!

Seniorke su trčale nešto kraću utrku, točnije 8,5 kilometara, a pobjedu je odnijela iskusna trkačica iz AK Istra Pula, Barbara Belušić, s rezultatom 44:22. Naša Anda Tomaš došla je u cilj druga, u vremenu 48:25, osvojivši time svoju prvu medalju na PH ove godine. Treća je u cilj ušla Valentina Belović, predstavnica AK Varaždin.

U juniorskoj utrci, koja je startala zajedno s utrkom seniorki, slavio je uvjerljivo naš Frano Hadaš! Vrijeme 42:27 osiguralo mu je prvo mjesto i 3 minute prednosti ispred drugoplasiranog Ivana Jakopa (AK Dinamo Zrinjevac) i 4 minute ispred trećeplasiranog Brune Belčića (AK Karlovac). Bravo za Hadaša! Na petom mjestu završio je i naš Vilim Skorić (kojemu je ovo bila prva prava planinska utrka), s rezultatom 50:45.

U utrci juniorki, koje su trčale 4,8 kilometara, bilo je neizvjesno do same završnice. Naša Marija Primorac zauzela je treće mjesto, u vremenu 25:31, iza Helene Valentić (AK Karlovac) i Paule Šimunčić (AK Sloboda Varaždin).

Čestitamo!

Rezultati Ivančica