PPH za juniore/ke i PH u planinskom trčanju na duge staze

Ovog vikenda, 17. i 18. 6., nekoliko članova Atletskog kluba Svetice natjecalo se na području Varaždinske županije. Naime, u Varaždinu je bilo na rasporedu Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke, a nekoliko desetaka kilometara dalje, u Ivancu je u nedjelju ujutro startalo Prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju na duge staze.

Na utrci dugoj 37,5 kilometara, od Ivanca, preko Ivančice, Pokojca i Čeva, do Grebengrada, nastupio je naš Krešimir Balaško, inače prošlogodišnji prvak Hrvatske u planinskom maratonu. Ove godine nije došao do pobjedničkog postolja, ali je u jakoj konkurenciji ipak osvojio solidno peto mjesto, a vrijeme koje mu je trebalo da dođe do cilja je 3 sata 18 minuta i 15 sekundi. Pobjedio je Nikola Špoljar (AK Sljeme), kojemu je ovo treći naslov u ovoj disciplini. Čestitamo! Rezultati

Na atletskoj stazi u Varaždinu naši juniori i juniorke ostvarili su odlične rezultate!

Prvog dana dobili smo pobjednicu na utrci na 1500 metara – Marija Primorac došla je do zlata s istrčanih 4:48;65, gotovo punih 5 sekundi ispred drugoplasirane Ane Vareško! Mariji je ovo novi osobni rekord, čestitamo!

U istoj disciplini, u nešto sporijoj utrci, drugo mjesto osvojio je Domagoj Vlahović s rezultatom 4:03;73, nekoliko desetinki iza pobjednika Marina Bloudeka. Bravo Domagoj!

U utrci na 3000 metara imali smo dvojicu predstavnika, Dominika Kolića i Vilima Skorića. Dominik je osvojio sedmo (9:31;53), a Vilim osmo mjesto (9:43;85).

Drugi dan nastupili smo s gotovo istom postavom, samo u drugim disciplinama. Tako je Marija Primorac trčala utrku na 3000 metara i s rezultatom 10:43;68 osvojila brončanu medalju. Domagoj Vlahović ponovno je bio srebrni i to na 800 metara, a njegovo vrijeme iznosi 1:56;53. Dominik Kolić istrčao je 10 minuta i 42 sekunde u utrci na 3000 metara sa zaprekama. Vilim Skorić nije nastupio drugi dan, ali je zato Frano Hadaš predstavljao naš klub u utrci na 5000 metara. Osvojio je četvrto mjesto s rezultatom 16:58.

Čestitke svima!

Rezultati 1. dan